top of page

בדיקת אי סבילות למזון 190 סוגי מזונות

בדיקת אי סבילות למזון , 190 סוגי מזונות לדעת לאיזה מזון הגוף לא מגיב טוב.

בדיקת אי סבילות למזון

לעתים קרובות קשה לחבר את הקשר כשמדובר באלרגיות ורגישויות. המערכת החיסונית של הגוף מגיבה לחומרים שאינם מזיקים בדרך כלל. תגובות אלו יכולות להיות מיידיות או מושהות. זיהוי החומרים הפוגעים בגוף וביצוע התאמות תזונתיות עם אורח חיים בריא וסביבתי יכולים להביא להקלה בסימפטומים אלו.

הסרת חומרים פוגעניים יכולה לעזור ולהקל על אברים בגוף, להרגיע את המערכת החיסונית (להקל על דלקת), ולבנות את המיקרוביום של המעי.

רגישויות למזון IgG מספקות מדריך שימושי לדיאטות מותאמות אישית עם השפעה קלינית הקשורה למגוון מחלות. אנשים עלולים להמשיך לאכול מזונות פוגעניים מבלי לדעת את ההשפעות השליליות האפשריות שלהם, מכיוון שתסמינים הקשורים לרגישות למזון עשויים להופיע שעות או ימים לאחר אכילת המזון הפוגע.


בדיקת אי סבילות למזון זהו מבחן רגישות למזון מקיף המודד נוגדנים ל-190 מזונות, עשבי תיבול ותבלינים נפוצים הנמצאים בדרך כלל בתזונה מערבית, אסייתית וים תיכונית, כולל גם תוצאות עבור קנדידה ושמרים. בדיקה זו זמינה גם בפורמטים של כתמי דם מיובשים בסרום, מה שהופך אותה לקלה ונוחה למטופלים. על ידי זיהוי רגישויות למזון, בדיקה זו יכולה לעזור לאנשים להתאים אישית את התזונה שלהם, מה שמוביל לשיפורים בבריאות וברווחה הכללית.

יתרונות הבדיקה

בדיקה זו מסייעת לקבוע אם המזון שאנו אוכלים תורם לתסמינים פיזיים ולעתים רגשיים שאנו חווים. כיום, דיאטת אלימינציה, בה מוצאים מזונות מהתפריט לבחינת הקלה על תסמינים פיזיים, הינה הטיפול המקובל בבחינת רגישויות למזון, אך טיפול זה דורש זמן ומאמץ רב. בדיקת רגישויות למזון מאפשרת זיהוי מהיר של המזונות הבעייתיים. הסרה של מזונות אלרגניים, לאחר שזוהו, מתפריט המזון עשויה להפחית את הדחק המופעל על המערכת החיסונית ולהפחית את הסימפטומים במערכת העיכול, כאבי ראש ומיגרנות, תסמינים בעור, ועוד.

בדיקת קנדידה ושמרים

מלבד בדיקת רגישות ל 190 סוגי מזונות אצלנו מקבלים גם דוח בנפרד לבדיקת קנדידה ושמרים המסמלת צמיחת קנדידה במערכת העיגול.

צמיחת יתר של קנדידה עלולה לגרום למגוון רחב של תסמיני עיכול כולל נפיחות, גזים, עצירות, שלשולים וכאבי בטן. תסמינים נוספים הקשורים לצמיחת יתר של קנדידה כוללים עייפות וחולשה, דלקות עור וציפורניים, קיכלי פה, ערפל מוחי ושינויים במצב הרוח, ותשוקה לאוכל.

טיפול בגידול יתר של קנדידה יסייע בריפוי המעי והפחתת הרגישויות למזון. בהתאם לרמות הקנדידה ולחומרת הסימפטומים של המטופל, ניתן להמליץ ​​על בדיקות נוספות, כולל בדיקת צואה מקיפה ו/או בדיקת חומצות אורגניות.




מה ההבדל בין אלרגיה למזון לעומת רגישות/ אי סבילות למזון?

בעוד שהמונחים אלרגיה למזון ורגישות למזון משמשים לעתים קרובות לסירוגין כדי לתאר תגובות שליליות למזון, יש לציין שהם אינם אותו דבר.

אלרגיות למזון מתייחסות לתהליך בתיווך חיסוני הכולל ייצור של נוגדני IgE בתגובה לאנטיגן מסוים. תגובות בתיווך IgE הן מיידיות (רגישות-יתר מיידית או תגובות רגישות-יתר מסוג 1) ויכולות לגרום למגוון של תסמינים, החל מתונים יותר (למשל, אודם, גירוד, הפרעות עיכול) ועד משמעותיות יותר (למשל, נפיחות של ריריות הפה, מיתרי הקול) ועד חמור ( שוק אנפילקסיס - מצב מסכן חיים).


רגישויות למזון / אי סבילות למזון מתייחסות למגוון של תסמינים המופעלים על ידי מזונות מסוימים אשר בדרך כלל נוטים להיות פחות חמורים - ולא מסכני חיים - וכוללים תלונות נפוצות כגון כאבי ראש, הפרעות עיכול (נפיחות בטן, מלאות יתר) , פריחות בעור, נזלת רירית, ועייפות. המנגנון המוצע לרגישויות למזון מתייחס ליצירת נוגדני IgG בתגובה למזונות מסוימים שניתן להעריך על פי פרופילי מעבדה.

לבסוף, המונח אי סבילות למזון שימש גם קלינית כדי לתאר את הקושי של הגוף לעכל או לבצע חילוף חומרים של רכיב מזון מסוים שגורם לתסמינים כמו בחילות, נפיחות, גזים או אפילו שלשולים. דוגמאות קלאסיות של אי סבילות למזון כוללות אי סבילות ללקטוז (עקב מחסור באנזים לקטאז), אי סבילות לפרוקטוז (עקב קושי בספיגת פרוקטוז) ותגובות לכימיקלים מסוימים למזון, תוספים או חומרים משמרים כגון היסטמינים או סולפיטים.

 

מה זה IgG  ?

IgG הוא הנוגדן העיקרי שנמצא בסרום. אנטיגן הוא חומר הגורם למערכת החיסון לייצר נוגדן המגיב איתו באופן ספציפי. תגובות בתיווך IgG לאנטיגנים במזון עשויות להתעכב במספר שעות או ימים, בעוד שתגובות נוגדנים למזון IgE הן מיידיות למדי(דוגמת אלרגיה מיידית).

 

IgG אנושי מופרד לארבע תת מחלקות המסומנות IgG1, IgG2, IgG3 ו-IgG4. כל תת-מעמד משתנה בשפע ובתפקוד הביולוגי. IgG1 ו-IgG3 אחראים בעיקר להגנה על נוגדנים מפני זיהום חוזר. נוגדני IgG2 הם אופסוניים (מסמנים פתוגן לבליעה והרס) ומתפתחים בתגובה לאנטיגנים של פוליסכריד פחמימות. מולקולות IgG4 מתפקדות כאימונוגלובולינים המרגישים רגישות לעור ונחשבות חוסמות נוגדנים המיוצרים בתגובה לחשיפה כרונית לאנטיגנים.


כיצד מבוצעת הבדיקה?

הבדיקה מבוצעת ע"י בדיקת דם שנלקחת ע"י אחות מוסמכת. הדגימה נשלחת להמשך טיפול במעבדה בחו"ל.


תוך כמה זמן תוצאות?

התוצאות תוך 3-4 שבועות. נמסרות 2 דוחות מפורטים בקובץ PDF ללקוח. דו"ח רגישות ל 190 סוגי מזונות ודו"ח רגישות לקנדידה ושמרים.


מה ניתן לראות בתוצאות?

בתוצאות רואים פירוט באנגלית פשוטה ,יש גבולות וטווחי נורמה לכל סוג מזון, וניתן לראות אם ישנה חריגה מגבולות הנורמה בסוג מאכל מסוים. בנוסף ישנם המלצות שנמצאות בדו"ח.


לבדיקה המורחבת של 260 סוגי מזונות לחצו כאן. 

בדיקת אי סבילות למזון 190 סוגי מזונות

דוגמת בדיקה ל -

Image-empty-state.png
medical-doctor-concept-PSCLXPQ222.jpg

Pas le test que vous recherchiez ?

Pour commander le test, appelez maintenant :

Pour une consultation gratuite :

bottom of page